Krav Maga

 

Krav Magassa simuloidaan tilanteita todellisesta elämästä ja opitaan selviytymään tehokkaasti väkivaltaisista tilanteista. Tekniikat perustuvat ihmisen luonnollisiin reaktioihin uhkaavissa tilanteissa, mikä mahdollistaa niiden nopean omaksumisen. Krav Maga sopii sekä miehille että naisille.

Krav Magan harjoittelu aloitetaan intensiivistartilla.

Krav Magan tekniikat ja niiden harjoittelu ovat itsepuolustuksen näkyvin osa. Krav Magassa puolustussektori on 360 astetta, ja puolustautumista harjoitellaan yhtä tai useampaa aseetonta tai aseistautunutta hyökkääjää vastaan maassa maaten, seisten, sekä ulkona että sisällä.

Krav Magassa tavoite on selviytyä omaa tai läheisten turvallisuutta uhkaavista vaarallisista tilanteista Suomen rikoslain puitteissa toimien. Tilanteen lopputulos riippuu hyökkääjän vaarallisuudesta ja hyökkääjän aggressiivisuuden tasosta. Krav Magan päämäärä on yksinkertainen: selviytyä vaarallisesta tilanteesta mahdollisimman pienillä vahingoilla itselleen tai läheisilleen. Nopeat jalat ja kyky välttää väkivaltaan johtavia tilanteita ovat parasta itsepuolustusta.

Krav Magaa harjoitellessa opitaan käyttämään oikeita tekniikoita erilaisissa tilanteissa puolustautuessa hyökkäystä vastaan. Tekniikoita opetetaan erilaisissa ja osin jopa epäedullisissa tilanteissa. Krav Magaa harjoitellaan pimeässä, ulkona, porttikongissa, autossa jne. Tekniikoiden eri yhdistelmät riippuvat olosuhteista, ja ne tähtäävät hyökkäyksen mahdollisimman nopeaan loppumiseen.

Fyysisten harjoitusten lisäksi Krav Maga harjoittaa myös henkistä kurinalaisuutta ja parantaa kykyä käsitellä väkivaltaisia tilanteita paineen alaisena. On olemassa tilanteita ja ammatteja, joissa karkuun juokseminen ei yksinkertaisesti ole mahdollista tai uhka saattaa kohdata myös läheisiä. Monissa työtehtävissä on myös vastuussa muiden turvallisuudesta. Krav Magalle on luonteenomaista järkevä ja looginen ajattelu, joiden avulla on helppo soveltaa luonnollisia ja käytännöllisiä tekniikoita ammattiin, ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Harjoitteluun on saatavissa vakuutus ja se on hankittavissa osoitteessa: www.suomisport.fi 

Harjoittelu onnistuu alkuvaiheessa verkkareissa, T-paidassa ja matalapohjaisissa sisäliikuntaan tarkoitetuissa kengissä (tai paljasjaloin). Myöhemmässä vaiheessa harjoittelussa tarvittavat viralliset asusteet ja suojavarusteet saa hankittua salimme yhteydessä olevasta varustekaupasta.