Espoon Krav Maga ry


Kida!

Espoon Krav Maga Ry perustettiin vuonna 1997. Alussa seuraan kuului kuusi jäsentä, jotka halusivat harjoitella Krav Magaa ja tutustua syvällisemmin lajin saloihin. Seuran pääkouluttajana toimi vuoteen 2018 asti Jani Suvanto, jolla oli yli 30 vuoden tausta eri kamppailulajeissa. International Krav Maga Federation (IKMF) myönsi Janille Suomen ensimmäisen Krav Maga -ohjaajalisenssin huhtikuussa 1996 ja Jani ohjasi yhdessä Jyrki Saarion kanssa Suomessa ensimmäisen Krav Magan peruskurssin syyskuussa 1996. Jani toimi Krav Maga Globalin Suomen maapäällikkönä ja hänellä on tähän asti Krav Magan korkein tasoaste Suomessa (Expert 5).

Alussa Espoon Krav Magan harjoitukset pidettiin kaksi kertaa viikossa eri puolella Espoota, kaupungin osoittamissa eri tiloissa. Lajin suosio kasvoi nopeasti ja vuonna 1998 Espoon Krav Magan aktiivijäseniä oli jo 80 ja harjoituksia pidettiin kuusi kertaa viikossa.

Harrastajien määrä kasvoi edelleen ja vuonna 1999 Espoon Krav Magassa oli aktiivisia harrastajia jo 120. 

Tällä hetkellä seuran jäseniä on noin 250, joista puolet on aikuisia ja puolet lapsia ja nuoria. Viikkoharjoitusten lisäksi seura järjestää erilaisia kursseja sekä räätälöityä koulutusta monille eri toimijoille mm. yrityksille, urheiluseuroille ja kouluille.

Räätälöidyt koulutukset

Järjestämme myös erilaisia räätälöityjä treenipaketteja. Haluaisitteko tulla esimerkiksi kokeilemaan itsepuolustusta kaveriporukalla tai työpaikan tyky-päivänä, tarvitseeko polttarisankari hikeä ja hengästystä, kiinnostavatko lasten kamppailusynttärit? Nämä kaikki ovat mahdollisia, kun otat yhteyttä ja kysyt lisää.

Lisätietoja:
info(at)espoonkravmaga.fi

In memoriam 1968-2018

Jani Suvanto 

Krav Maga (Expert 5)

Seuran perustaja

 

Jani aloitti kamppailulajien harjoittelun vuonna 1980 Wushusta. Tämän jälkeen hän harjoitteli muun muassa Kung fua, Tae-Kwon-Doa, potku- ja thainyrkkeilyä sekä Hapkidoa. Krav Magan harjoittelun hän aloitti osallistumalla lajin ensimmäiseen Euroopassa järjestettyyn ohjaajakoulutukseen Ruotsissa keväällä 1996.

Ohjaajakoulutuksen jälkeen Jani oli mukana tuomassa lajin Suomeen syksyllä 1996 ja hän oli yksi ns. ensimmäisen sukupolven Krav Maga -ohjaajista maailmassa. Hän toimi aktiivisena ohjaajana muun muassa Turussa ja Espoossa vuoteen 2018 asti.

Jani oli yksi Krav Maga Globalin (KMG) Global & International Teamin jäsenistä ja toimi Global Instrucor -tiimin esimiehenä ja KMG:n Suomen maapäällikkönä.