Kuntonyrkkeily

Kuntonyrkkeily on liikuntamuoto, jossa käytetään hyväksi nyrkkeilyssä yleisesti käytettyjä harjoitteita sovellettuna kuntoiluun. Laji on monipuolista liikuntaa, jossa kuormitetaan koko vartaloa lyönneillä, liikkeellä sekä väistöillä. Kuntonyrkkeily ei tähtää ottelemiseen kuten kilpanyrkkeily, vaan vastustajina ovat nyrkkeilysalin välineet kuten säkit ja pistehanskat.

Laji soveltuu todella hyvin esim. istumatyöntekijöille, jotka kärsivät niska- ja hartiaseudun jäykkyydestä ja kiputiloista, koska lajissa kuormitetaan paljon ylävartaloa parantaen aineenvahduntaa sekä poistaen kuona-aineita. Laji sopii sekä naisille että miehille. Lajin läpimurto Suomessa tapahtui 1990-luvun alkupuolella, kun nyrkkeilyliitto aloitti kuntonyrkkeilyn ohjaajakoulutuksen. Suomessa harrastajia on nykyään yli 20000.

Tavallinen kuntonyrkkeilytunti koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta, jossa harjoitellaan ja kerrataan eri lyöntitekniikoita, välineharjoitteluosiosta, jossa käytetään nyrkeilyssä tavanomaisia välineitä (pääsääntöisesti pistehanskoja), lihaskunto-osuudesta sekä loppuverryttelystä. Kuinka paljon eri osioihin käytetään aikaa, vaihtelee tunneittain.

Kuntonyrkkeilytunnille osallistuminen onnistuu kymppikortilla tai kausimaksulla, eikä edellytä muihin lajeihin osallistumista. Järjestämme starttitunteja uusille aloittajille syys- ja kevätkausien alussa, mutta voit myös aloittaa kuntonyrkkeilyn missä tahansa vaiheessa kesken kautta. Ota vain treenivaatteet ja juomapullo mukaan ja kerro paikan päällä ohjaajalle tulevasi kokeilemaan. Kokeilukerta on ilmainen, eikä tunneille tarvitse erikseen ilmoittautua. 

Harjoitusasu/-varusteet

Kuntonyrkkeilyn harjoitusasuna käytetään verryttelyhuosuja sekä t-paitaa. Varusteina tarvitaan ainoastaan säkkihanskat.